Mahmure

Yemek

Yemek Tarifleri

Izgara Kebap tarifi

Izgara Kebap tarifi

Damağa olduğu kadar göze de hitap eden, malzemesi zengin bir ızgara ile tüm sevdiklerinize harika bir ana yemek sunabilirsiniz.

ızgara kebap

4 Kişilik

Malzemeler

500 gr kuzu bonfile
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet büyük boy patlıcan
4 çorba kaşığı yoğurt
2 diş sarımsak
2 adet domates
2 adet sivribiber
Tuz, karabiber, biberiye
1 tatlı kaşığı pul biber



Yapılışı

Patlıcanı közleyip kabuğunu temizledikten sonra ince ince doğrayın. Yoğurt, tuz ve ezilmiş sarımsakla karıştırıp servis tabağına yayın. Kuzu bonfileyi ızgarada önlü arkalı pişirin. Üzerine tuz, karabiber ve biberiye serperek, keskin bir bıçak yardımıyla birer parmak olacak şekilde dilimleyin. Dilimlediğiniz etleri patlıcanın üzerine yerleştirin. Bu arada dörde bölünmüş domatesleri ve sivribiberleri de ızgarada pişirip etlerin üzerine yerleştirin. Tereyağını küçük bir tavada kızdırıp pul biberi ekleyin ve kebabın üzerine gezdirin. Sıcak olarak servis etmenizi öneririz.

3050
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.