GeriSos Tarifleri Beşamel sos tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Beşamel sos tarifi

Beşamel sos tarifi

Fırın makarna onsuz olmaz. Kimden mi bahsediyoruz? Tabii ki beşamel sostan. Fransız mutfağı kökenli bu sosu biz bu tarifimizde makarnada kullanılacak şekilde anlattık ama sebze ve et yemeklerine de çok yakıştığını da hatırlatalım.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 3 su bardağı soğuk süt
  • 200 gram kaşar peyniri

Beşamel sos tarifi Nasıl yapılır?

Tereyağını tencerede eritip, unu kokusu çıkıp rengi değişene kadar bu yağda kavurun. Sütünüzü yavaş yavaş ununuza ekleyin Bu esnada topaklanmaması için iyice karıştırın. (Bir çırpma teli ya da el mikseri kullanabilirsiniz.)

Sosunuz kıvam alana kadar karıştırın daha sonra altını kapatın. Rendelediğiniz kaşar peynirini içine ekleyin. Bu sosla çoğunlukla fırında makarna yapılır. Fırın kabına bir kat sos bir kat makarna şeklinde koyarak pişirebilirsiniz.