GeriSebze Yemeği Tarifleri Zeytinyağlı Brüksel lahanası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Zeytinyağlı Brüksel lahanası tarifi

Zeytinyağlı Brüksel lahanası tarifi

Hep aynı yemekleri yemekten sıkıldıysanız hem çok sağlıklı hem de kolayca hazırlanabilen bu lezzeti mutlaka deneyin!

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 paket Brüksel lahanası
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • Zeytinyağı

Zeytinyağlı Brüksel lahanası tarifi Nasıl yapılır?

Lahanaların dış yapraklarını temizleyip sirkeli suda bekletin. 

Soğanları doğrayıp zeytinyağıyla soteleyin. Üzerine ortadan ikiye bölmüş olduğunuz sarımsakları da ekleyin. Ardından doğramış olduğunuz havuç ve patatesleri de ekleyip kavurun. Lahanaları da ekleyip 5 dakika kadar daha kavurun ve salça, tuz, karabiberini ekleyin.

Biraz su ekleyip kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirin.