GeriKek Tarifleri Armutlu çikolatalı kek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Armutlu çikolatalı kek tarifi

Armutlu çikolatalı kek tarifi

Armut ve çikolatanın leziz birleşimiyle damağınızda harika bir tat bırakacak kek tarifi...

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 120 gram tereyağı
  • Kalıbı yağlamak için tereyağı
  • Bir tutam tuz
  • 180 gram pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 150 gram öğütülmüş fındık veya badem
  • 50 gram un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
İçi için:
  • 2-3 armut
  • Yarım limonun suyu
  • 80 gram bitter çikolata
  • 1-2 yemek kaşığı toz şeker
  • 125 gram yumuşak tereyağı
  • 140 gram pudra şekeri
  • Süslemek için rendelenmiş çikolata

Armutlu çikolatalı kek tarifi Nasıl yapılır?

Fırını 175 derecede ısıtın.

Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın. Tereyağını 60 gram pudra şekeriyle çırpın. Tuz ve yumurta sarısını ekleyin. Kakao ve öğütülmüş fındığı ilave edin. Yumurta aklarını köpük halini alana kadar çırpıp arada kalan pudra şekerini ekleyin. Yumurta akını kakaolu karışıma ilave edin. Un ve kabartma tozunu ekleyin.

Hamuru yağlanmış bir kalıba yerleştirin. Keki 35 dakika pişirin. Fırını kapatıp 5 dakika daha bekletin. Yarım saat keki dinlendirip kalıptan çıkarın. Armutları soyup ikiye bölün. Çekirdeklerini çıkarın. İnce dilimler halinde doğrayın. Bir miktar limon suyu ve toz şeker ile 1 dakika kadar pişirin.

Çikolatayı kıyın. Benmari usulü eritip soğutun. Margarini çikolata ile çırpıp kekin üzerine sürün. Armutları yelpaze biçiminde üzerine dizin. Rendelenmiş çikolata ile süsleyin.