GeriÇorba Tarifleri Osmanlı çorbası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Osmanlı çorbası tarifi

Osmanlı çorbası tarifi

Osmanlı çorbası bilenlerin çok sevdiği, bilmeyenlerin ise şaşkınlıkla karşıladıkları bir çorba. Ana malzemesi ıspanak ve et suyu olan bu çorba, farklı bir lezzet arayanların beğenisini toplayacak. Siz de Osmanlı çorbasının nasıl yapıldığını merak ediyorsanız malzemelerini ve yapılış aşamalarını aşağıda bulabilirsiniz. Afiyet olsun…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 100 gram kemiksiz dana eti
  • 10 adet mantar
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı ince doğranmış ıspanak
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 su bardağı et suyu

Osmanlı çorbası tarifi Nasıl yapılır?

Etleri 5 su bardağı suda haşlayın ve süzün.

Tereyağının yarısını bir tavada kızdırıp etleri kavurun.

Tereyağının diğer yarısını tencerede kızdırın.

Mantarları ve ıspanakları bu yağda sularını salana kadar soteleyin.

Unu ve salçayı ekleyip kavurmaya devam edin.

Etleri ve et suyunu da ekleyip yarım saat kadar kısık ateşte pişirin.

Çorbanız hazır. Servis etmeden önce üzerine ince doğranmış taze soğan serpin. Afiyet olsun…