Zeytinyağlı Taze Fasulye

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Zeytinyağlı Taze Fasulye
Malzemeler
1200gr. Taze fasulye
3 orta boy domates
3 orta boy soğan
1/2 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 bardak zeytinyağı
2 bardak su


Tarif
Önce fırınınızı orta hararette ısıtın. Fasulyeleri ayıklayıp yıkayın. Soğanı piyazlık doğrayın. Domatesleri, kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarttıktan sonra, iri zar biçiminde doğrayın. Orta boy bir kapta domatesi ve soğanı karıştırın. Borcam’a bir sıra ayıklanmış fasulye dizin. Üzerine domates soğan karışımının 4’te 1’ini serpin. Daha sonra yeniden fasulye dizip aynı işlemi malzeme bitinceye kadar tekrarlayın. Ayrı bir kapta, salçayı 1 çorba kaşığı su ile sulandırıp yemeğin üzerine dökün. Tuzu ve şekeri serpin. Zeytinyağını ve suyu da ilave edip kabın kapağını kapatın. Yemeği fırına verip 30 dakika pişirin. Bu süre sonunda kabı fırından alıp yemeği bir kenarda ılımaya bırakın. Ilındıktan sonra, yemeği buzdolabına kaldırın. Yemek soğuduktan ve bir süre dinlendikten sonra servis yapın.

Borcam Kalıp no: 59019 - 59032


496
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.