Pirinçli Ebe Gümeci

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Pirinçli Ebe Gümeci
Malzemeler
1 demet ebegümeci 1 adet patates (küp küp doğranmış) 1 adet havuç (küp küp doğranmış) 2 adet kuru soğan (yemeklik doğranmış) 2 yemek kaşığı pirinç Yarım limonun suyu 2 yemek kaşığı sıvıyağ 1 çay kaşığı tozşeker, tuz

Tarif
• Ebegümecini yıkayıp, tıpkı ıspanak gibi iri parçalar halinde doğrayın.
• Tencerenin içine sıvıyağla birlikte soğanları koyun ve ateşin üzerine oturtun.
• Havucu, patatesi ve pirinci ekleyip, 2-3 dakika kavurun.
• Ebegümecini ilave edip, 2 bardak ılık suyu üzerine aktarın.
• Bu arada tuz, toz şeker ve limon suyunu da katıp, 25 dakika kadar pişirin.
• Ilık veya soğuk olarak servis yapabilirsiniz.


689
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.