Börülce

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Börülce
Malzemeler
1 kg börülce, 2 baş kuru soğan, 3 domates, 5 sivri biber, 1 kırmızı dolmalık biber, 1 sarı dolmalık biber(biberler yoksa 2 havuç), yarım çay bardağı Bizimyağ Ayçiçek Yağı , 1 su bardağı kaynamış su, 1 tatlı kaşığı tuz

Tarif
Börülceleri yıkayıp birkaç dakika haşlayın. Haşladıktan sonra süzgeçle alıp soğuk suyun altından geçirin. Börülcelerin uçlarını temizleyin. Her birini bütün olarak veya ikiye bölerek tencerenin dibine dizin. Soğanları halka halka doğrayarak börülcelerin üzerine yayın, biberleri şeritler halinde doğrayıp dizin. Domatesleri ve havuçları da (varsa dolmalık biberleri) soyup şeritler halinde kesip tencereye yerleştirin. Tencereye Bizimyağ Ayçiçek Yağı gezdirin. Kaynamış suyu ilave edip kaynamaya bırakın, kaynayınca altını kısın ve sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Sebzeler yumuşayınca tuzu ilave edin ve ılık olarak yoğurt ile servis yapın.

869
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.