Mahmure

Yemek

Yemek Tarifleri

Yufka mantısı yapmayı denediniz mi?

Yufka mantısı yapmayı denediniz mi?

Yapması sanıldığı kadar zor değil. Üstelik oldukça da lezzetli. Güzel bir ziyafet için karşı konulamaz bir lezzet.

Güncellenme tarihi: 24.02.2012
Yufka mantısı yapmayı denediniz mi?

8 kişilik

MALZEMELER

- 4 yufka 300 gr kıyma
- 1 soğan
- 1 çay bardağı ayran
- 1 çay bardağı ayçiçeği yağı
- Tuz, karabiber



SOSU

- 4 diş sarımsak
- 250 gr yoğurt
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Kuru nane
- Kırmızı pul biber

HAZIRLANIŞI

Soğanı rendeleyin. Kıyma, soğan, tuz ve karabiberi karıştırıp yoğurun. Yufkaları ortadan ikiye bölüp sekiz yarım yufka elde edin. Kıymayı sekize bölün. Bir yufkayı tezgaha yayın. Üzerine fırçayla önce ayran sonra ayçiçeği yağı sürün. Kenarlarını hafif içe doğru kıvırın. Kıymadan bir parça alıp yufkanın geniş kenarına serin. Rulo yaparak yufkayı sarın ve ikişer cm genişliğinde kesin. Tüm yufkaları ve kıymayı aynı şekilde hazırlayın. Yağladığınız fırın tepsisine dizin. Üzerlerine ayçiçeği yağı sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Servis tabağına alın. Üzerine sarımsaklı yoğurt, tereyağında kızdırılmış kırmızı pul biber ve nane ilave ederek servis yapın.

3725
YORUMLAR

bece geçeğini yapmak daha güzel ve lezzetlidir

MİSAFİR 11.04.2011 15:26:13

yufka mantısı öle olmaz..yufkayı rulo yapıp tencere haşlıyacaksınız..böle deneyin süper oluyor...

ayşe 17.03.2011 13:15:22
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.