Mahmure

Yemek

Yemek Tarifleri

Yaza Özel Soğuk Tatlılar

Yaza Özel Soğuk Tatlılar

Baştan çıkarıcı, büyüleyici ve yaza inat edercesine soğuk parfeler. Çeşitli meyve soslarıyla sunulan bu tatlar özellikle sıcak yaz akşamları için ideal. Vazgemeyeceksiniz.

Frambuazlı parfe
(4 kişilik)

Malzemeler:
3 yumurta sarısı, 5 çorba kaşığı tozşeker, 1 paket krem şanti, Yarım su bardağı soğuk süt, 3 yaprak jelatin, 1 çay bardağı sıcak su, 150 gram frambuaz püresi, Frambuaz taneleri, Nane yaprağı.

Frambuaz sos için:
200 gr frambuaz, 2 tatlı kaşığı pudraşeker.

Hazırlanışı:
Frambuaz sos için; frambuazları sudan geçirip süzülmeye bırakın. Pudraşekerle birlikte blenderden geçirin. Jelatinleri sıcak suda eritin. Krem şantiyi soğuk sütle koyulaşıncaya kadar çırpıp buzdolabında bekletin.Yumurta sarıları ve tozşekeri cam kaseye alın. Kaseyi içi sıcak su dolu bir kabın üzerine yerleştirin. Şeker eriyinceye dek çırpın. Kaseyi sıcak sudan alıp jelatini ekleyin. Karıştırıp ılınmaya bırakın.

Krem şantiyi frambuaz püresini ilave edip karıştırın. Küçük yuvarlak kalıpların içini streç folyoyla kaplayın. Malzemeyi kalıplara paylaştırın. Donana kadar buzdolabında bekletin. Servis tabağına alıp nane yaprağıyla süsleyin. Frambuaz sos eşliğinde servis yapın.

Kahveli parfe
(4 kişilik)

Malzemeler:
3 yumurta sarısı, 5 çorba kaşığı tozşeker, 1 tatlı kaşığı Türkkahvesi, 1 paket krem şanti, 3 yaprak jelatin, 1 çay bardağı sıcak su, Yarım bardak soğuk süt.

Süsleme için:
Eritilmiş çikolata, Hazır meyve sosu, Türk kahvesi, Nane yaprağı.

Hazırlanışı:

Yaprak jelatinleri 1 çay bardağı sıcak suda eritin. Bir cam kaba şeker ve yumurtaları alın. Cam kabı içi sıcak su dolu başka bir kabın üzerine yerleştirin. Şeker eriyinceye kadar çırpın. Ilındıktan sonra kahveyi ve jelatini ekleyip karıştırın.

Krem şantiyi yarım bardak soğuk sütte koyulaşana kadar çırpın ve kahveli karışıma ilave edin. Küçük yuvarlak kalıpların içini streç folyoyla kaplayın. Karışımı kalıplara bölüştürün. Buzlukta donana kadar bekletin. Servis tabağına aktarıp eritilmiş çikolata, meyve sosu, Türk kahvesi ve nane yaprağıyla süsleyin.

Limonlu parfe
(4 kişilik)

Malzemeler:
3 yumurta sarısı, 5 çorba kaşığı tozşeker, 3 yaprak jelatin, 1 çay bardağı sıcak su, 2 limon, 1 paket krem şanti, yarım su bardağı soğuk süt.

Süsleme için:
Hazır meyve sosu, limon dilimleri, nane yaprağı.

Hazırlanışı:
Jelatinleri sıcak suda eritin. Limonların kabuğunu rendeleyin. Krem şantiyi soğuk sütle koyulaşıncaya kadar çırpın. Buzdolabında bekletin. Yumurta sarıları ve tozşekeri cam bir kaseye alın. Kaseyi içi sıcak su dolu bir kabın üzerine yerleştirin. Şeker eriyinceye dek çırpın. Jelatini ekleyip karıştırın ve ılınmaya bırakın.

Karışım soğuyunca rendelenmiş limon kabuğu ve krem şantiyi ekleyip çırpın. Küçük yuvarlak kalıpların içini streç folyoyla kaplayın. Malzemeyi kalıplara paylaştırın. Donuncaya kadar buzlukta bekletin. Parfeleri servis tabağına alıp hazır meyve sosu, limon dilimleri ve nane yaprağıyla süsleyip servis yapın.

Kavunlu parfe
(4 kişilik)

Malzemeler:
3 yumurta sarısı, 5 çorba kaşığı tozşeker, 3 yaprak jelatin, 1 çay bardağı sıcak su, 1 paket krem şanti, Yarım su bardağı soğuk süt, 200 gr kavun püresi

Süsleme için:
Hazır meyve sosu, Nane yaprağı, 1 top kavun

Hazırlanışı:
Jelatinleri sıcak suda eritin. Krem şantiyi soğuk sütle koyulaşana kadar çırpın. Buzdolabında bekletin. Yumurta sarıları ve tozşekeri cam bir kaseye alın. Kaseyi içi sıcak su dolu bir kabın üzerine yerleştirin. Şeker eriyinceye dek çırpın. Jelatini ekleyip karıştırın ve ılınmaya bırakın.
Krem şanti ve kavun püresini ekleyip karıştırın. Küçük yuvarlak kalıpları streç folyoyla kaplayın. Malzemeyi kalıplara paylaştırın. Donuncaya kadar buzlukta bekletin.

Servis tabağına alıp meyve sosu, kavun topu ve nane yaprağıyla süsleyip servis yapın.
1890
dahafazlası
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.