Mahmure

Yemek

Yemek Tarifleri

Testide Kebap Keyfi

Testide Kebap Keyfi

Bizans döneminde bağ ve şaraplarıyla anılan Selçuk ilçesine bağlı Gökçealan (Burgaz) köyü, şimdi de kebabıyla anılır oldu. Eski adı Burgaz olan Gökçealan köyü, ününe testi kebabını da ekledi.

Yozgatlı Cemal Yeşilyurt tarafından açılan lokantada, Yozgat´ın ünlü testi kebabı yapılıyor. Testi içinde yapılan kebap, ancak testi kırıldıktan sonra yenebiliyor. Kuzu eti kullanılan bir testi kebapla 8 kişiyi doyurduğunu belirten usta Mesut Ceylan, "Domates, biber, soğan, sarımsak ve baharatla hazırlanan garnitür ve etler testi içine konur. Testinin ağzı hamur ile kapatılır. Testi ateş ortasına oturtulur. Piştikten sonra testi kırılarak kebab yenir" dedi.

Selçuk ve Kuşadası´na gelen turistlerin Gökçealan´a testi kebabı yemeğe geldikleri belirtildi.
1259
dahafazlası
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.