Sakızlı Muhallebi

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Sakızlı Muhallebi
Malzemeler
4 su bardağı süt 1 kahve fincanı pirinç unu Yarım kahve fincanı mısır nişastası 1 su bardağı toz şeker 2-3 adet damla sakızı ya da 1 tatlı kaşığı sakız reçeli Üzeri için; 1 tatlı kaşığı tarçın

Tarif
• Bir tencerede sütü kaynatın.
• Şekeri katarak kaynatmaya devam edin.
• Bir kasede pirinç unu ve nişastayı 1 yemek kaşığı suyla ezin.
• Birkaç kaşık kaynar süt alarak bu karışıma katın ve ocakta kaynamakta olan şekerli süte yavaş yavaş karıştırarak dökün.
• Topaklanmamasına dikkat edin.
• Tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak orta ateşte muhallebiyi pişirin.
• Ocaktan almadan 5 dakika kadar önce iyice dövdüğünüz damla sakızını ya da sakız reçelini katın.
• Kaselere paylaştırıp, ılıtın.
• Tarçın serperek servis yapın.


759
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.