Karamel Soslu Dondurmalı Profiterol

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Karamel Soslu Dondurmalı Profiterol
Malzemeler
Hamuru için:
1,5 su bardağı su, 100 gr Bizimyağ , 1 su bardağı un, 4 yumurta
Dolgusu için:
1 paket cevizli dondurma, 1 paket kaymaklı dondurma
Üzeri için:
Karamel sosu, çikolata sosu


Tarif
Su ve Bizimyağ 'ı tencerede kaynatın. Unu ilave edip hızlıca karıştırın. Yoğun bir hamur haline geldikten sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın, iyice soğuduktan sonra yumurtaları teker teker kırarak (çırpıcı veya kaşık yardımıyla) hamura yedirin. Hamuru krema sıkma torbasına doldurun. Profiterol hamurlarını ceviz büyüklüğünde olacak şekilde fırın kağıdına sıkın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Soğuyunca aralarını açıp dondurmalardan paylaştırıp servis tabağına alın. Üzerine karamel sosu ve çikolata sosu gezdirip servis yapın.

1212
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.