Hareli Muhallebi

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Hareli Muhallebi
Malzemeler
1 lt süt
4 yemek kaşığı un
1,5 yemek kaşığı nişasta
8 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
yarım paket vişne tozu
1 yemek kaşığı Bizimyağ


Tarif
Süt, un, nişasta, şeker, vanilya karıştırarak, koyulaşana kadar ocakta pişirilir.Ocaktan almadan az önce Bizimyağ eklenip karıştırılır. Ocaktan alınan muhallebi, 10 dakika mikserle karıştırılır. Muhallebinin yarısına vişne tozu katıp karıştırılır. Yuvarlak bir tepsiye tam ortadan başlayarak yarım kepçe vişneli muhallebiden (pembe renkte) konur, tam üstüne gelecek şekilde yarım kepçe sade muhallebiden, yine onun da üstüne gelecek şekilde vişneliden konur. Muhallebiler bitene kadar bu şekilde hep ortaya sırasıyla dökülür. Soğuk olarak servis yapılır.

1044
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.