Elmalı Tart

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Elmalı Tart
Malzemeler
3 su bardağı un (350 gr)
1/2 tatlı kaşığı tuz (4 gr)
20 gr yaş maya veya 2 tatlı kaşığı kuru maya (10 gr)
1/2 su bardağı ılık süt (100 gr)
100 gr margarin
1 adet yumurta
1 fincan toz şeker (50 gr)

Üst Malzemesi:
1 kg elma
1 fincan toz teker (50 gr)
1/2 tatlı kaşığı tarçın (2 g)

Dolgu Malzemesi:
1 yumurta
2 çorba kaşığı toz seker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı krema


Tarif
Yuvarlak tart kalıbını hafifçe margarinleyin. Un ile tuzu bir kaseye eleyin, ortasını açın. Maya'yı sütün içinde eritin ve unun ortasına dökün. Maya'lı karışımın üzerine kenarından bir miktar un alıp serpin, 10dk ılık bir yerde bekletin.

Margarin eritin. Yumurta ve şeker ekleyin, sonra maya sıvısına karıştırın. Ağır ağır unu katıp hamur haline getirin ve 10 dk yoğurun. Hamurun üzerini örterek, ılık bir yerde 30-40 dk kabarmasını bekleyin. Kabarmış hamuru hafifçe yoğurup, unlanmış tezgahta yuvarlak kalıbı kaplayacak şekilde açın ve kalıba yerleştirin. Her tarafını çatalla delin. Elmaları ikiye bölüp çekirdeklerini çıkardıktan sonra ince dilimleyin, toz şeker ve tarçınla harmanlayın. Dilimlenmiş elmaları hamurun üstüne dizdikten sonra ılık bir yerde 20 dk dinlendirin.

Tart hamurunu 190*C'de, önceden ısıtılmış fırında 20 dk pişirdikten sonra dolgu kreması için gereken malzemeleri ayrı bir kasede çırpın ve üzerine gezdirin. 20 dk kadar daha pişirdikten sonra fırından alıp ılık servis yapın.


535
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.