Dondurmalı İrmik Tatlısı

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Dondurmalı İrmik Tatlısı
Malzemeler
3 çorba kaşığı nişasta, 2 çorba kaşığı un, 2 çorba kaşığı irmik, 1 çay bardağı şeker, 2 su bardağı süt, 2 paket vanilya, 3 çorba kaşığı şeker, 2 çorba kaşığı Bizimyağ , 1 su bardağı irmik, 1,5 su bardağı süt, 2 çorba kaşığı şeker, 200 gram vanilyalı dondurma

Tarif
Muhallebiyi yapmak için tencerede süt, un, şeker, nişasta ve irmiği sürekli karıştırıp kıvama getirin. Koyulaşınca ocaktan alıp içine vanilya ekleyin, soğumaya bırakın. Bir tavada Bizimyağ ve irmiği 10 dakika kavurup içine şekeri ekleyin ve karıştırın. Sütü de ekleyip helva gibi pişirin. Bir kaseye bu karışımdan bastırıp bir miktar yayın. İçine de dondurma koyup servis tabağına ters çevirin. Ilık ya da soğuk olarak ikram edilebilir.

709
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.