Bademli Keşkül

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Bademli Keşkül
Malzemeler
4 su bardağı süt
2 çay bardağı şeker
Yarım çay bardağı mısır nişastası
4 yumurta sarısı
1 paket vanilin
1 çay bardağı badem


Tarif
4 su bardağı süt ve 2 çay bardağı şekeri bir tencereye koyup kaynatın. Yarım çay bardağı mısır nişastasını biraz suyla ezip, 4 yumurta sarısı ve 1 paket vanilini buna ekleyin. Bu karışımı yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak kaynayan süte katın. 5 dakika sonra 1 çay bardağı kavrulmuş, kabukları çıkartılmış ve çekilmiş bademi ekleyin. Koyu muhallebi kıvamına gelene dek karıştırın. Kuplara veya kaselere boşaltın. Üzerlerini bademle süsleyip, servis yapın.

526
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.