Cevizli Gül Tatlısı

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Cevizli Gül Tatlısı
Malzemeler
3 adet yumurta 3 su bardağı un Yarım bardak su 1 tutam tuz Üzeri için: 3 yemek kaşığı dövülmüş ceviz Kızartmak için: 1 bardak sıvıyağ Şurubu için: 2 su bardağı tozşeker 2 su bardağı su 1 çay kaşığı limon suyu

Tarif
• Şurubu için; 2 bardak suyla 2 bardak tozşekeri 10 dakika kaynatın.
• 1 çay kaşığı limon suyu ilave edin.
• Ocağın altını kapatıp soğuması için bekletin.
• 3 bardak unu yoğurma kabına koyup ortasını havuz gibi açın.
• Yumurta, tuz ve yarım bardak su ilave edin.
• Yumuşak bir hamur tutun.
• 20 dakika dinlendirin.
• Hamurdan iki adet eşit beze yapın.
• Bezeleri yufkadan biraz kalın açın.
• Yufkayı 2 santim genişliğinde, 20 santim uzunluğunda tırtıllı kesecekle şeritler halinde kesin.
• Küçük bir tavaya yağ koyup kızdırın.
• Hamurun ortasına çatalın ucunu geçirin.
• Bir elinizle hamurun ucunu tutup hamuru yağa batırın.
• Çatalı kendi etrafında yavaş yavaş çevirip hamura gül şekli verin.
• Hamur parçalarını kızartın.
• Şerbet döküp cevizle süsleyin.


474
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.