Mahmure

Yemek

Yemek Tarifleri

Tarifler

Tarifler

Birbirinden lezzetli ve sağlıklı yemek tariflerine yer vereceğimiz "Sağlıklı Mutfaklar" köşesinin bu hafta ki tarifleri hem çok pratik hem de kalorisi oldukça düşük olan lezzetler...

Enginar Salatası

Malzemeler:
4 adet enginar, 8 adet mantar, 4 çorba kaşığı maydanoz, 4 çorba kaşığı kıyılmış yeşil soğan, 4 çorba kaşığı dereotu, 4 çorba kaşığı mısır, 16 adet yeşil zeytin.

Sos için:
6 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı hardal, 4 çorba kaşığı mayonez, 2 adet limonun suyu, 1 adet salatalık turşusu, Tuz

Hazırlanışı:
Enginarlar taze ise 10 dakika haşlayın. Ufak ufak doğrayın. Mantarları yıkadıktan sonra ince ince kesin. Maydanozları ayıklayıp, kıyın. Yeşil soğanları doğrayın. Dereotlarını ince ince kopartın. Hepsini salata tabağına alın. İçine mısırları ekleyin. Doğranmış zeytinleri üzerine koyun. Zeytinyağını, hardalı, mayonezi, limon suyunu, salatalık turşusunu, 1 kaşık dereotunu ve tuzu blenderda iyice ezin. Hazırladığınız sosu salataya döküp, servis yapın.

Kişi başına: 122 kalori
Protein: 2 gr.
Yağ: 9 gr.
Karbonhidrat: 3 gr.

Terbiyeli Enginar

Malzemeler:
500 gr kuzu kuşbaşı, 4 adet enginar, 1 çorba kaşığı margarin, 2 adet soğan, 1 adet yumurta sarısı, 1 adet limonun suyu, 2 çorba kaşığı un, Tuz, Karabiber.

Hazırlanışı:
Enginarları ayıklayın. Kuşbaşı şeklinde doğrayıp, limonlu suda bekletin. Kuzu etlerini yıkayıp, tencereye koyun. Yağı içine atın. Soğanları zar şeklinde doğrayın. Etleri 10 dakika kavurun. Tuz ve karabiber ekleyin. Üzerini kapatacak kadar su koyun. İyice pişirin. 20 dakika sonra doğranmış enginarları ilave edin. Etler pişince, ocağın altını kapatın. 5 dakika bekletin.

Terbiyesi için; yumurta sarısını, limon suyuyla çırpın. Unu katın. Enginarın suyundan 4-5 kaşık ilave edin. Yaptığınız sosu yavaşça etli enginarın içine dökün. Birlikte 10-15 dakika daha kaynatın. Servise hazırlayın.

Kişi başına: 216 kalori
Protein: 13 gr.
Yağ: 15 gr. ,
Karbonhidrat: 7 gr.

Kıymalı Enginar

Malzemeler:
6 adet enginar, 100 gr. kıyma, 1 çorba kaşığı margarin, 2 adet soğan, 1 çorba kaşığı dereotu, 4 çorba kaşığı krema, 3 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar, 1/2 adet limonun suyu, Tuz, Karabiber

Hazırlanışı:
Enginarları temizleyip, yıkayın. Üzerini kapatacak kadar su koyun. Limon suyu ve tuzu atın. 10 dakika haşlayın. Kenara alın. Tavada yağı eritin. Kıymayı, zar şeklinde doğranmış soğanlarla birlikte kavurun. Tuzu ve karabiberi atın. Kıyılmış dereotlarını kanştırıp, ocağın altını kapatın. Enginarları fırına dayanıklı cam bir kaba, sapları alta gelecek şekilde dizin. Çanakların içine birer kaşık kıyma yerleştirin. Krema ile kaşar peyniri karıştırıp, enginarların üzerine koyun, 1 bardak su ilave edin. 175 derecedeki fırında 15 dakika pişirin. Sıcak sıcak servis yapın.
1060
dahafazlası
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.