Sebzeli Kuşbaşı Etli Güveç

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Sebzeli Kuşbaşı Etli Güveç
Malzemeler
• 1 yemek kaşığı Tamek Domates Salçası
• 500 gr kuşbaşı et
• 2 adet soğan
• 2 adet patates
• 2 adet patlıcan
• 4 adet yeşil biber
• 2 adet kabak
• 3 adet domates
• 4-5 diş sarımsak
• 2 yemek kaşığı margarin
• Tuz, pul biber, karabiber


Tarif
Yemeklik doğradığınız soğanları margarin ile kavurun. Yeterince kavurduktan sonra küçük olarak doğranmış kuşbaşı etleri de ilave edin. Domateslerin kabuğunu soyduktan sonra doğrayın, aynı şekilde patates, kabak ve patlıcanı da küp küp doğradıktan sonra biberlerle birlikte kavurduğumuz etlerin üzerine ilave edin. Sarımsakları ve baharatları da ekledikten sonra bir su bardağı kadar sıcak su ekleyin ve 3-5 dakika kadar pişirin. İyice karıştırdıktan sonra küçük güveç kaplarına yerleştirin. 1 yemek kaşığı Tamek Domates Salçasını sıcak suda ezerek, sebzelerin üzerine gelecek kadar dökün. Güveçlerin üzerini alüminyum folyo ile kapatarak fırın tepsisine yerleştirin ve 160 derece fırında yaklaşık yarım saat kadar pişirin. Kenarından pişip pişmediğini kontrol ederek süreyi duruma göre uzatabilirsiniz.

Not
Not : Sebzeleri aynı şekilde hepsini çiğden harmanlayıp, kaplara doldurarak da pişirebilirsiniz.

3924
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.