Mahmure

Yemek

Yemek Tarifleri

Sucuk nasıl yapılır?

Sucuk nasıl yapılır?

Sucuk alırken et rengine ve parlak olmasına dikkat etmek gerekiyor. Kaliteli bir sucuk pişirilirken şekil değiştirmez ve kesildiği gibi kalır. Şekil değiştiriyorsa o sucuğun kalitesinden şüphe edilir.

Kaliteli bir et sucuğunun ömrü 2 ay iken, bu süre piliç sucukları için 24 saattir.


Etler ilk önce eksi 30 derecede şoklanır.

Etin durumuna göre yüzde 18 ile 25 arasında yağ katılır.

Şoklanan et ve yağ kıyma haline getirilerek baharatlanır.

Bu karışım 0 ile 5 derece sıcaklıklarda 24 saat dinlenmeye alınır.

Aradan geçen süreden sonra dolum yapılır ve dolum sonrası sucuklar 1 saat soğuk suyun altında duş yaptırılır.

Soğuk duştan çıkan sucuklar hava şartlarına göre 65-70 derecede 7 ile 10 saat arasında olmak kaydıyla fırınlanır.

Fırınlanan sucuklar 12 derecelik bir odada dinlenmeye bırakılır.

Dinlenen sucuk satışa sunulur.

Ayrıca;

Sucuk kesinlikle güneşte ve rüzgarda bırakılmamalıdır.

Sucukların birbiri ile temas etmemesi gerekir ve poşet içinde muhafazası da sakıncalıdır.

En iyi muhafazanın buzdolabı ve dipfrizde olduğunu unutmamak gerekir.
2489
dahafazlası
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.