Mahmure

Yemek

Yemek Tarifleri

Şimdi Lüfer zamanı!

Şimdi Lüfer zamanı!

Çeşitli lezzetler hazırlayabileceğiniz Lüfer tariflerini kaçırmayın...

Güncellenme tarihi: 11.02.2013

Beşamelli Lüfer

Malzemeler:
2 adet lüfer
1 adet kuru soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
1,5 su bardağı süt
Tuz ve karabiber



Hazırlanışı:
Tavaya tereyağı ve un konur, kavrulur. Sararınca soğuk süt, tuz ve karabiber katılır, muhallebi kıvamına gelene dek pişirilir. Balıklar temizlenir, birkaç yerine çizik atılır. Tek balıklık toprak kaba konur. Üzerine piyaz şeklinde doğranmış soğanın yarısı konur, az tuz serpilir. Başemel sosun yarısı gezdirilir. Diğer lüfere de aynı işlem uygulanır. 200 derece fırında, başemel sos kızarana kadar pişirilir.

17725
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.