Mahmure

Yemek

Yemek Tarifleri

Şifalı Bitkiler Zehirleyebilir

Şifalı Bitkiler Zehirleyebilir

Birçok hastalığın tedavisinde kullanılan, şifalı bitkilerin, gerekli olan sağlıklı ortamın yaratılmaması durumunda zehirlenmelere bile yol açtığı bildirildi.

Bitkilerin istenen etkiyi yaratmaları için çok iyi muhafaza edilmeleri, rutubet almamaları, özel kaplarda ışıktan korunmaları ve açık satılmamaları gerektiğine dikkat çeken uzmanlar, bu şekilde satılan bitkilerin incelendiğinde içlerinden kıl, bir çok bakteri, hatta çok fazla böcek dışkılarıyla rastlanıldığını belirttiler. Ayrıca uzmalara göre kırdan ot toplayıp pişirmek yanlış. Zakkum gibi kalp güçlendirici bitkilerin, zehirli maddelerde içerdiğini vurgulayan uzmanlar, istenmeyen zehirlenmeler olmaması için bitkilerin iyi tarafları, işi bilen kişiler tarafından "ayıklandıktan" sonra halka sunulması gerektiğinin önemli olduğunu vurguladılar.

Zehirli bitkilerin etkileri
Hekim tavsiyesi olmadan kullanılmaması gereken bazı zehirli bitkiler ve etkileri ise şöyle;

Cırlatan otu: Bu ot, sinüzite iyi gelir, ancak çok güçlü olduğu için çok çabuk tahriş eder. Yani bir damlanın yarardan çok zararı olabilir. Cırlatan otu ağız mukozasını da tahriş edebilir.

Yabaniyasemini: Gliko-alkaloitler içerir. Yüksek dozda zehirli olur. Ağrı kesici, kan temizleyici, uyutucu, idrar arttırıcı, ağrı kesici olarak veya deri hastalıklarında kullanılabilir.

Nergis: Zehirli alkaloitler taşır. İshale karşı iyi geldiği söylenir. Tıpta, yatıştırıcı ve ateş düşürücü olarak kullanılır.

İncir çiçeği: Hekimlikte kalp çarpıntıları için kullanılır. Kesinlikle bilinçsiz kullanılmamalı.

Eğrelti otu: Tıpta özelikle bağırsak parazitlerine karşı kullanılır. Kolaylıkla zehirlenmeler olabilir. Yüksek dozda ve kontrolsüz kullanılmamalı.

Adam otu: Ağrı kesici, yatıştırıcı, cinsel gücü arttırıcı etkisi var. Rasgele kullanılmamalı.

Zararsız bitkiler ve etkileri
Zencefil: İştah açar, bağırsak gazı söktürür, kusmayı önler, ishali keser, güç verir, cinsel gücü arttırır.

Semizotu: Demir ve C vitamini içerir. Mide ve bağırsak sorunlarını önler. Kanı temizler, uykusuzluğa iyi gelir.

Karabiber: İştah açar, hazmı kolaylaştırır, mide ve bağırsaklardaki mikropları öldürür, enerji verir, cinsel isteği arttırır.

Itır: Losyon yapımında kullanılır. Cildi güzelleştirir, ishali keseri boğaz ağrılarını giderir, mide gazlarını söktürür.

Ihlamur: Yatıştırıcı, idrar verici, göğüs yumuşatıcı, balgam söktürücü etkisi var. Kan dolaşımını düzenler.

Ebegümeci: Göğsü yumuşatır, öksürüğü keser, mide ve bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar, kabızlığı giderir.

Papatya: Çay olarak içilebilir. Spazma, ağrılara, mikroplara karşı etkili. Sinirleri yatıştırır.

Dereotu: Hazımsızlığa ve hıçkırığa karşı iyi gelir. Bol vitamin içerir.
1400
dahafazlası
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.