Mahmure

Yemek

Yemek Tarifleri

Sıcak Başlangıçlar

Sıcak Başlangıçlar

Yaz sıcaklarında ara verile çorba keyfine dönüşün habercisi gibi sonbahar... Serin bir günün ardından, dumanı tüten sıcacık bir kase çorba, damak keyfiyle sağlığı bütünleştiriyor.

İtalyan Usulü Domates Çorbası
6 kişilik

Malzemesi:
3 domates, 1 çorba kasesi boncuk makarna, 1 soğan, 6 su bardağı et suyu, 1 çorba kaşığı margarin, 2 çorba kaşığı un, 1 çay bardağı rendelenmiş ksşsr peyniri, Tuz.

Hazırlanışı:
Domatesleri yıkayıp kabuklarını soyun. Çekirdeklerini çıkarıp küçük küçük doğrayın. Makarnayı tuzlu suda 10 dakika haşlayıp süzün. Soğanı kıyın. Margarini tencerede eritip soğanı pembeleştirin. Domatesleri ilave edip kavurun. Unu ekleyip sürekli karıştırarak sos haline getirin. Et suyunu ilave edip kaynatın. Makarnayı ekleyip 10 dakika kadar pişirin. Çorbayı kaselere paylaştırıp üzerine kaşar peyniri serpin. Sıcak olarak servis yapın.

Maydanozlu Pirinç Çorbası
4 kişilik

Malzemesi:
1 su bardağı pirinç, Yarım demet maydanoz, 2 patates, 1 çorba kaşığı margarin, 4 su bardağı et suyu, 2 su bardağı süt, Tuz, Pulbiber.

Hazırlanışı:
Pirinci yıkayıp süzün. Maydanozu yıkayıp ince ince doğrayın. Patatesleri soyup küçük küpler halinde doğrayın. Margarini tencerede eritin. Patatesleri ekleyip kısık ateşte birkaç dakika kavurun. Patatesler yumuşamaya başlayınca et suyu ve sütü ilave edip kaynatın. Pirinci ve maydanozun yarısını ekleyin, ara sıra karıştırarak pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin. Kalan maydanozu çorbanın üzerine serpin. Sıcak olarak servis yapın.

Naneli Patates Çorbası
4 kişilik

Malzemesi:
4 patates, 1 soğan, Yarım demet taze nane, 1 çorba kaşığı margarin, 4 su bardağı et suyu, 2 su bardağı süt, Tuz.

Hazırlanışı:
Patatesleri soyup küçük küpler halinde doğrayın. Soğanı kıyın. Nane yapraklarını yıkayıp birkaçını süsleme için ayırın, kalanını ince ince doğrayın. Margarini tencerede eritin. Soğanı ilave edip pembeleştirin. Patatesleri ekleyip kavurun. Et suyu, süt, nane ve tuzu ekleyip kaynatın.

Çelebi Çorbası
4 kişilik

Malzemesi:
300 gr tavuk göğüs eti, 300 gr konserve bezelye, 6 su bardağı su, Tuz, Karabiber

Hazırlanışı:
Tavuk etini küçük küpler halinde doğrayıp tencereye alın. 6 bardak su ilave edip yumuşayıncaya kadar haşlayın. Bezelyeyi süzüp tencereye ekleyin. 15 dakika kadar pişirin. Çorbaya tuz ve karabiber ekleyip bir taşım daha kaynatın. Sıcak olarak servis yapın.
1976
dahafazlası
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.