Mahmure

Yemek

Yemek Tarifleri

Serinliği Yudumlayın

Serinliği Yudumlayın

Barda, cafede, evinizde ya da havuz kenarında yaz aylarının keyfi kokteyller. Kavurucu sıcaklarda içinizi ferahlatacak alkollü ve alkolsüz meyve kokteyli tarifleri.

Meyve kokteyli hazırlarken...
· Dekoratif bir görünüm için meyveleri yatay biçimde yarısından kesin. Daha sonra bu parçaları ters çevirip doğrayın. Böylece meyve parçalarını bardağa daha kolay yerleştirebilirsiniz.

· İçkileri katmalar oluşturabilecek şekilde hazırlamak için bardağa önce en yoğun içkiyi koyun. Daha sonra kalınca bir kaşığın sapını kullanarak diğer içkiyi bardaktakinin üzerine dikkatli bir biçimde akıtın.

· Meyve kokteyli hazırlarken kullandığınız buz için muzluk suyunu tercih etmeyin. Aksi taktirde eridiğinde kokteylinize hoş olmayan bir tat verebilir.

· Piyasada paketler halinde satılan hazır meyve suları yerine taze sıkılmış meyve sularını tercih edin.

· Meyve kokteyllerini içilecekleri zaman hazırlamaya başlayın. Bekletilen kokteyllerin tadı ve görünümü bozulur.

· Kokteylin ısısını uzun süre muhafaza edebilmesi için bardakları sapından tutarak için. Aksi taktirde elinizin sıcaklığı kokteyli ısıtır.

· Kokteyl bardaklarını şeker veya tuzla kaplamak isterseniz bardağa önce limon sürün. Daha sonra bir kaba az miktarda tuz veya şeker koyarak bardağı buna batırın.

1. Blue Sea
4 cl. votka, 1,5 cl. blue cruacoa, 2 cl. rom, 5 cl. portakal suyu

Malzemeleri bir kokteyl bardağına koyun üzerine buz ekleyerek servis yapın.

2. Milkshake
4 cl. süt, 1 adet muz, 3 top vanilyalı dondurma, bal, ceviz

Bütün malzemeleri blender'da iyice karıştırdıktan sonra servis yapın.

3. Margarita
2 cl. votka, 2 cl rom, 2 cl. trible sek, ½ cl. limon suyu, 2 çay kaşığı şeker, 4-5 adet çilek

Malzemeleri blender'da karıştırın ve buzla servis yapın.

4. Bloody Mary
4 cl. votka, 1 cl. limon suyu, ½ su bardağı domates suyu, az miktarda tabasco, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber.

Karabiber haricindeki tüm malzemeleri bir sürahiye veya kokteyl kabına koyup, hızlıca sallayarak karıştırın. Kokteyl bardağına 3-4 küp buz koyduktan sonra karışımı üzerine dökün.

5. Pembeli
1 adet muz, 3-4 adet çilek, 3 cl. ananassuyu, ½ cl. granadine, 3 cl. hindistan cevizi, buz

Bütün malzemeleri buzlar kırılıncaya kadar blender'da karıştırın. Kokteyl bardağına koyarak servis yapın.
1277
dahafazlası
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.