Yemek

Serinliği Yudumlayın

Serinliği Yudumlayın

Barda, cafede, evinizde ya da havuz kenarında yaz aylarının keyfi kokteyller. Kavurucu sıcaklarda içinizi ferahlatacak alkollü ve alkolsüz meyve kokteyli tarifleri.

Meyve kokteyli hazırlarken...
· Dekoratif bir görünüm için meyveleri yatay biçimde yarısından kesin. Daha sonra bu parçaları ters çevirip doğrayın. Böylece meyve parçalarını bardağa daha kolay yerleştirebilirsiniz.

· İçkileri katmalar oluşturabilecek şekilde hazırlamak için bardağa önce en yoğun içkiyi koyun. Daha sonra kalınca bir kaşığın sapını kullanarak diğer içkiyi bardaktakinin üzerine dikkatli bir biçimde akıtın.

· Meyve kokteyli hazırlarken kullandığınız buz için muzluk suyunu tercih etmeyin. Aksi taktirde eridiğinde kokteylinize hoş olmayan bir tat verebilir.

· Piyasada paketler halinde satılan hazır meyve suları yerine taze sıkılmış meyve sularını tercih edin.

· Meyve kokteyllerini içilecekleri zaman hazırlamaya başlayın. Bekletilen kokteyllerin tadı ve görünümü bozulur.

· Kokteylin ısısını uzun süre muhafaza edebilmesi için bardakları sapından tutarak için. Aksi taktirde elinizin sıcaklığı kokteyli ısıtır.

· Kokteyl bardaklarını şeker veya tuzla kaplamak isterseniz bardağa önce limon sürün. Daha sonra bir kaba az miktarda tuz veya şeker koyarak bardağı buna batırın.

1. Blue Sea
4 cl. votka, 1,5 cl. blue cruacoa, 2 cl. rom, 5 cl. portakal suyu

Malzemeleri bir kokteyl bardağına koyun üzerine buz ekleyerek servis yapın.

2. Milkshake
4 cl. süt, 1 adet muz, 3 top vanilyalı dondurma, bal, ceviz

Bütün malzemeleri blender'da iyice karıştırdıktan sonra servis yapın.

3. Margarita
2 cl. votka, 2 cl rom, 2 cl. trible sek, ½ cl. limon suyu, 2 çay kaşığı şeker, 4-5 adet çilek

Malzemeleri blender'da karıştırın ve buzla servis yapın.

4. Bloody Mary
4 cl. votka, 1 cl. limon suyu, ½ su bardağı domates suyu, az miktarda tabasco, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber.

Karabiber haricindeki tüm malzemeleri bir sürahiye veya kokteyl kabına koyup, hızlıca sallayarak karıştırın. Kokteyl bardağına 3-4 küp buz koyduktan sonra karışımı üzerine dökün.

5. Pembeli
1 adet muz, 3-4 adet çilek, 3 cl. ananassuyu, ½ cl. granadine, 3 cl. hindistan cevizi, buz

Bütün malzemeleri buzlar kırılıncaya kadar blender'da karıştırın. Kokteyl bardağına koyarak servis yapın.
Yayın tarihi: 27.08.2001
1326
dahafazlası
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.