Ayvalı Pazı

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Ayvalı Pazı
Malzemeler
2 adet ayva 1 demet pazı 2 adet kuru soğan 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı tereyağ 1 tatlı kaşığı pul biber Karabiber Tuz

Tarif
• Pazıları ayıklayın, doğrayıp suda bekletin.
• Ayvaları soyun, küp şeklinde doğrayıp limonlu suda bekletin.
• Zar şeklinde doğradığınız soğanları zeytinyağında sarartın.
• Pazıları ve ayvaları ekleyin, suyunu bırakıp çekene kadar bekleyin.
• Suyunu çekince karıştırarak 4-5 dakika kavurun.
• Üstüne sarmısaklı yoğurt dökün.
• Tereyağında kızdırılmış pul biberle süsleyip servis yapın.


Not
Püf noktası: Ayvaların kararmaması için limon suyunda bekletebilirsiniz.

742
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.