Mahmure

Yemek

Yemek Tarifleri

Portakallı Pelte

Portakallı Pelte

Mis gibi portakal kokan bu tatlıyı denemek istemez misiniz?

Güncellenme tarihi: 02.07.2013

MALZEMELER:
1 kilo sıkmalık portakal
Buğday nişastası
Şeker
200 gr tatlı badem


HAZIRLANIŞI: Portakallar yıkandıktan sonar düzgün bir şekilde ortadan ikiye bölünür ve şekilleri bozulmadan suları sıkılır, bir tencereye konur. Bu işlem elektrikli bir limon sıkacağı ya da elle yapılabilir. Önemli olan portakalların kabuklarının dağılmamasıdır. Tenceredeki portakal suyuna portakal başına tepeleme bir tatlı kaşığı buğday nişastası ve iki tatlı kaşığı şeker (portakal başına) ilave edilir. Ağır ateşte karıştırılır, kaynamaya başladığında ateşin altı kapatılır. Bir iki defa böyle çevrildikten sonra malzeme portakalların içine doldurulur. Diğer tarafta 2-3 dakika haşlanan ve kabukları soyulan bademler, peltenin üzerine konulur.

Not: Bademler, portakalların dibine konulup, üzerine pelte de dökülebilir. Portakalların servis tabağında düzgün durması için altları çok hafifçe bir bıçak yardımı ile düzeltilebilir.

288026
YORUMLAR

gerçekten çok kolaylar ama bu eşyalar çok zor bulunur

songül sayğı 23.06.2013 12:24:56

gercekten insan sook oluyor

esma 26.03.2013 15:14:14
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.