Yufkada Bezelyeli Perde Pilavı

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Yufkada Bezelyeli Perde Pilavı
Malzemeler
• 1 kutu Tamek Bezelye Konservesi
• 1 adet yufka
• 2 su bardağı pilavlık pirinç
• 1 çorba kaşığı tereyağ
• 1 çay bardağı sıvı yağ
• 3-4 sap dereotu
• Tuz, karabiber
• 1 paket dolma fıstığı
• 2 bardak soğuk su


Tarif
• 2 su bardağı pilavlık pirinci yıkayıp, sıcak suyla ıslatın ve suyu soğuyuncaya kadar bekletin.
• Pilav tenceresine 1 çorba kaşığı tereyağ ve 1 çay bardağı sıvı yağ koyun.
• 1 paket dolma fıstığını kavurun.
• Fıstıklar pembeleşince süzdüğünüz pirinci ilave edin. 1-2 taşım birlikte karıştırın.
• 2 bardak soğuk su ekleyin.
• 1 kutu Tamek Bezelye Konservesini süzerek içine dökün.
• Tuzunu ve karabiberini atın.
• Tencerenin kapağını kapatın, kaynayınca altını kısarak demlenmeye bırakın.
• Pilav piştikten sonra dereotunu ilave ederek karıştırın.
• Fırın tepsisini yağlayarak 1 adet yufkayı serin.
• İçine pişirdiğiniz pilav harcını dökün. Kenarlarında kalan yufkayı da üzerine kapatın.
• Yufkayı sıvı yağ ile yağlayarak 170 derecelik fırında yufka kızarana kadar pişirin.
• Dilimleyerek servis edin.


2589
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.