Mercimekli Bulgur Pilavı

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Mercimekli Bulgur Pilavı
Malzemeler
2 su bardağı yeşil mercimek, 2 yemek kaşığı margarin, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 2 su bardağı pilavlık iri bulgur, 1 adet iri boy kuru soğan

Sos için;
2-3 diş sarmısak, 1 yemek kaşığı margarin


Tarif
• Mercimeği bol suyla yıkayıp, süzdürün.
• Üzerine 1-2 parmak geçecek kadar su ilavesiyle haşlanmaya bırakın.
• Mercimek hafifçe yumuşamaya başladığında altını söndürüp, süzdürün ve bir kenarda bekletin.
• Bu arada pilavı pişireceğiniz tencerenin içine margarin ekleyin ve yemeklik çok ince kıyılmış soğanları da koyarak kavurun.
• Soğanlar sarardığında 2,5 su bardağı suyu ekleyin.
• Su kaynayınca tuz ve karabiberin yanısıra bulguru ve haşlanmış mercimeği de ilave edin.
• Pilav suyunu çeker çekmez altını kısıp, 8-10 dakika daha pişirin ve ateşten alın.
• Pilavın kapağını hiç açmadan en az 15-20 dakika demlenmeye, dinlenmeye bırakın.
• Öte yandan sosu hazırlamak için ufak bir tavada margarin eritip, dövülmüş sarımsakları 2-3 dakika kavurup, demlenen ve dinlenen pilavın üzerine ekleyip, pilavı bir güzel karıştırıp, havalandırın.
• Sonra da sıcakken servis yapın.


1105
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.