Ciğerli İç Pilav

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Ciğerli İç Pilav
Malzemeler
• 500 gr kuzu ciğeri
• 2 su bardağı pirinç
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• 4 yemek kaşığı kuş üzümü
• 2 yemek kaşığı çam fıstığı
• 1 çay kaşığı tarçın
• 1 çay kaşığı yeni bahar
• 3-4 adet karabiber
• Tuz
• Karabiber


Tarif
Bir tencerede tereyağını eritin. Önce çam fıstıklarını kavurun. Küp küp doğranmış ciğer, kuş üzümü ve birkaç tane karabiber ekleyerek, kavurmaya devam edin. Üzerine tuz ve su ekleyerek, kaynatın. Islattığınız pirinci süzdürün, kaynayan su içerisine bırakın. Hafifçe karıştırıp, tencerenin kapağını kapatın. 2-3 dakika yüksek ateşte, sonra kısık ateşte pişirmeye bırakın. Suyunu çekince ateşten alın ve demlenmeye bırakın. Tarçın, yeni bahar ve karabiber serperek hafifçe karıştırıp, sıcak sıcak servis yapın.

951
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.