Mahmure

Yemek

Yemek Tarifleri

Peynirli sebze katları

Peynirli sebze katları

Damağa olduğu kadar göze de hitap eden, farklı ve leziz bir tat arayanlar malzemeleri hazırlamaya başlayın! Peynirli sebze katları tam size göre...

Güncellenme tarihi: 20.03.2012
peynirli sebze katları

4 Kişilik

Malzemeler

700 gr patlıcan
500 gr domates
400 gr beyaz peynir
1 soğan
50 gr parmesan peyniri
Yarım demet fesleğen
8 hazır kızarmış ekmek, ufalanmış
Birkaç dal taze kekik
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz, karabiber

Yapılışı

Soğanı piyazlık doğrayıp 3 yemek kaşığı zey¬tinyağında kavurun. Tuz, karabiber ekleyin. Patlıcan ve domatesleri yıkayıp doğrayın. Yapışmaz yüzeyli tavaya zeytinyağı patlıcanları hafif kızarıncaya kadar üzerine tuz serpiştirin. Peyniri ufalayarak bir kâseye alın. İnce kıyılmış fesleğen, taze kekik, 2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip karıştırın. Tepsiye yağlı kâğıt serip 10 cm'lik çemberleri üzerine alın. Sırasıyla patlıcan, soğan, ufalan¬mış ekmek, beyaz peynir karışımı, domates, rendelenmiş parmesan peyniri yerleştirin. Bütün malzeme bitinceye kadar işlemi tek¬rarlayın. En üste fırçayla zeytinyağı sürüp 200 derece fırında 20 dakika pişirin. İsteğe göre üzerine tekrar beyaz peynir ve domates dilimleri yerleştirerek servis yapın.





Lezzet

1638
YORUMLAR

harika yemekler tablo gibi teşekkürler

fehmi aydın 21.07.2012 16:30:44
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.