Portakallı Cheese Cake

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Portakallı Cheese Cake
Malzemeler
Hamuru için: 40 adet petibör bisküvi 3 yemek kaşığı eritilmiş margarin 1 tatlı kaşığı tarçın Kreması için: 3 adet yumurta 3 paket labne peyniri 1 paket vanilya 1 su bardağı tozşeker 1 portakalın rendesi

Tarif
• Mikserde bisküvileri un haline gelene kadar ezin.
• Tarçın ve eritilmiş margarinle karıştırın.
• Bisküviler yumuşayana kadar yoğurun.
• Tart kalıbına kenarlarından 4 parmak yükselterek yayın.
• Buzdolabında 20 dakika bekletin.
• Mikserde yumurta ve şekeri 5 dakika çırpın.
• Labne peyniri, vanilya ve portakal rendesini ekleyip çırpın.
• Hazırladığınız karışımı tarta dökün.
• 175 derecelik fırında 30 dakika pişirin.
• 3 saat buzdolabında bekletin.
• Hazırladığınız sosu chese kekin üstüne kaşıkla döküp servis yapın.


Sos Malzemesi
1 su bardağı tozşeker 1 kahve fincanı portakal suyu 1 yemek kaşığı tereyağ (eritilmiş) 1 adet yumurta Yarım portakalın rendesi

Sos Tarifi
• Mikserde yumurta, tozşeker, portakal suyu, eritilmiş tereyağ ve portakal rendesini çırpın.
• Büyük bir tencerede su kaynatın.
• Hazırladığınız karışımı küçük bir kaba koyup kaynayan tencerenin ortasına yerleştirin.
• Devamlı karıştırarak sosu pişirin.
• Bir taşım kaynayınca ocağı kapatın ılınına kadar karıştırın.


701
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.