Sebzeli Fasulye Ezmesi

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Sebzeli Fasulye Ezmesi
Malzemeler
2 su bardağı kuru fasulye Üzeri İçin; 3 dal taze yeşil soğan (çok incecik doğranacak) Yarım demet maydanoz (çekince kıyılacak)

Tarif
• Kuru fasülyeyi mutlaka bir gece önceden bol suyla ıslatmamız gerekir.
• Böylece fasülye yumuşar, daha çabuk pişer ve pişerken de şekli, rengi bozulmaz.
• Ertesi sabah suyunu süzdürdüğümüz fasülyeleri orta boy bir tencerede üzerine çıkacak kadar su ilavesiyle iyice yumuşayıncaya kadar haşlayalım.
• Suyunu süzüp, bir çatalla veya mutfak robotunda iyice ezip, püre haline getirelim.
• Hazırladığımız sosu fasülye püresiyle harmanlayalım.
• Sonra bir servis tabağına bu püreyi yayalım.
• Üzerine çok ince doğranmış yeşillikleri karıştırarak serelim.
• En sonunda ise biraz zeytinyağı gezdirip, servise sunalım.


Sos Malzemesi
1 çay bardağı zeytinyağı 2 yemek kaşığı sirke 1 adet limonun suyu 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber

Sos Tarifi
• Öte yandan bir kase içinde sos için zeytinyağı, limon suyu ve sirkeyle beraber baharatları karıştıralım.
• Tuzu ekleyip, iyice çırpalım.


Not
Bir vejeteryan mezesidir.

872
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.