Özel Mantı

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Özel Mantı
Malzemeler
1 kahve fincanı süt, 7 kahve fincanı un, 2 adet yumurta, 1 çay kaşığı tuz

İç harcı için;
2 su bardağı süzme yoğurt, 1 yemek kaşığı kuru nane


Üzeri için;
4 tatlı kaşığı margarin, 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber


Tarif
• Unu tepsiye koyup ortasını havuz gibi açın.
• Yumurta, süt ve tuz ekleyip yoğurun.
• Sert bir hamur tutup, 20 dakika dinlendirin.
• Süzme yoğurt, kuru nane ve tuzu karıştırın.
• Hamurdan 2 adet beze yapın.
• Her bir bezeyi mantı hamuru kalınlığında açın.
• Hamuru büyük bir bardak ağzı ya da yuvarlak bir kalıpla kesin.
• Her yuvarlağın içine hazırladığınız yoğurtlu karışımdan koyun.
• Yarım ay biçiminde kapatın.
• Küçük boy poğaça kalıbıyla da mantıları kesip, kapatabilirsiniz.
• Bütün hamura aynı işlemi uygulayıp, un serpilmiş bir tepsiye dizin.
• Büyük bir tencerede tuzlu su kaynatın.
• İçine mantıları atın ve renkleri beyaza dönünceye dek pişirin.
• İyice süzüp, geniş bir servis tabağına alın.
• Üzerine margarin ile yaktığınız pul biberi gezdirip, servis yapın.
• İsterseniz üzerine de yoğurt dökebilirsiniz.


1789
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.