Mahmure

Yemek

Yemek Tarifleri

Kuru sebze kavurması

Kuru sebze kavurması

Değişik ve nefis tatlar peşinde koşanlar için harika bir tarif!

sebze

Malzemeler:

Kurutulmuş bibe
rKurutulmuş patlıcan
Kurutulmuş domates
Tereyağı, sıvı yağı
Tuz

Hazırlanışı:

Sebzeler 10 dakika kadar ılık suda bekletilip güzelce yıkanır.

Daha sonra bir tencerede kaynayan suya bir miktar tuz atılıp yıkanmış sebzelerden ilk önce patlıcan 10 dakika sonra da biber ve domates eklenerek yumuşayıncaya kadar haşlanır.

Haşlanan sebzeler süzülerek tavada eritilmiş tereyağı ve sıvı yağ da ilave edilerek 1-2 dakika kavrulur ve servis edilir.

Not:

Arzu edilirse kuru fasulye ve kuru kabak gibi başka sebzelerde ilave edilebilir. Pişirme sırasına dikkat etmeyi unutmayın.
Kıymalı da yapılabilir. Kıymayı suyunu bırakıp çekene kadar kavurup yağı kıymaya ilave ederek sosu kıymalı olarak hazırlanır.

Kek kalıbında renkli pilav tarifi için tıklayınız!

2564
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.