Mahmure

Yemek

Yemek Tarifleri

Kriz Mutfağı

Kriz Mutfağı

Dünyada etle beslenen bir kişi için gerekli üretimin yapıldığı toprakta, 40 bitkisel kökenli besinle beslenen kişinin ürününün üretilebileceği belirtildi. TÜKODER Genel Başkanı Mehmet Sevim, "insanlar, ekonomik krizde en temel tüketici haklarından biri olan beslenme haklarından yoksun kalmaktadır" dedi.

Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Genel Başkanı Mehmet Sevim, beslenmenin, evrensel tüketici haklarından birisi olduğunu belirterek, "İnsanlar, ekonomik krizde en temel tüketici haklarından biri olan beslenme hakkından yoksun kalmaktadır" dedi. Sevim, Sefertası Hareketi tarafından Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlenen "Kriz Mutfağı, Ekonomik Krizde Nasıl Besleneceğiz?" konulu toplantıda yaptığı konuşmada, dünyanın üçte birinin açlık çektiğini belirterek, Türkiye'de de açlık ve yoksulluk çekenlerin oranının nüfusun yüzde 38'ini oluşturduğunu kaydetti.

Savaş ve ekonomik kriz dönemlerinde insanların beslenme hakkının olumsuz etkilendiğini ifade eden Sevim, Türkiye'de böyle bir dönem yaşandığını söyledi. Beslenmenin, en temel evrensel tüketici haklarının birisi olduğunu ifade eden Sevim, "İnsanlar, ekonomik krizde en temel tüketici haklarından biri olan beslenme hakkından yoksun kalmaktadır" dedi.

Sevim, hükümetlerin ekonomik kriz dönemlerinde beslenme açısından özel önlemler alması gerektiğini de vurgulayarak, beslenme sorununu çözmek için insan onuru incitilmeden somut önlemler alınması gereğini kaydetti.

Etle Beslenme Pahalı
Buğday Dergisi Yayın Kurulu Başkanı Victor Ananias da, bitkisel besinlerle de sağlıklı olarak beslenilebileceğini belirterek, bunun için diyetisyenlerin uygun beslenme yöntemlerini gösterebileceğini kaydetti.

Etle beslenmenin pahalı olduğuna işaret eden Ananias, dünyada etle beslenen bir kişi için gerekli üretimin yapıldığı toprakta, 40 bitkisel kökenli besinle beslenen kişinin ürününün üretilebileceğini söyledi. "Bitkisel ağırlıklı beslenme ekonomik krizde tek çözümdür" diyen Ananias, insanlığın geleceğinin bitkisel doğal ürünlere yönelmesinde olduğunu savundu.

Alışverişe Tok Karna Çıkın
Diyetisyen Gülgün Uzun da, et alınamıyorsa baklagillerden bu ihtiyacın karşılanabileceğini, ancak baklagillerin tek başına et yerine geçemeyeceğini söyledi. Besin gruplarının dengeli tüketilmesinin önemine de işaret eden Uzun, toptan alışveriş yapılmasının maliyeti düşüreceğini söyledi.

Lezzet Dergisi Yayın Yönetmeni Gülhan Kara ise alışverişe çıkmadan önce mutlaka ne alınacağının planlanması gerektiğini belirterek, alışverişe tok karına çıkılması önerisinde bulundu. Kara, fiyatı pahalı olan ürünler yerine, fiyatı daha uygun alternatif ürünlere yönelinebileceğini, ancak ürünlerin son kullanma tarihlerine dikkat edilmesini gerektiğini sözlerine ekledi.
1082
dahafazlası
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.