İslim Kebabı

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
İslim Kebabı
Malzemeler
900 gr. Kuzu kuşbaşı (tercihen buttan)
3 çorba kaşığı margarin
1 orta boy soğan
1 tatlı kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz
Buke garni;

1 küçük havuç
1/4 küçük kök kereviz
1 küçük soğan
3-4 dal maydanoz
1 defne yaprağı
5 bardak su
4 orta boy patlıcan
1 bardak sıvı yağ
3 orta boy domates
3 orta boy dolmalık biber


Tarif
Önce fırınınızı orta hararette ısıtın. Ön hazırlık olarak soğanı piyazlık doğrayın. Buke garniyi hazırlamak için; ilk önce havuçları soyun. Kerevizi iri iri doğrayın. Soğanın kabuklarını ayıklayıp atın. Havuç, kereviz, soğan, maydanoz ve defne yaprağını temiz bir tülbente sarıp ağzını bağlayın. Patlıcanları soyup enlemesine kalınca dilimleyin. Üzerlerine birkaç tatlı kaşığı tuz serpip bir kenarda 1 saat bekletin. Domatesleri enlemesine ortadan ikiye kesin

. Avucunuzun içinde hafifçe sıkarak çekirdeklerini temizleyin. Dolmalık biberi, sap ve çekirdekli kısımlarını çıkarıp attıktan sonra, ortadan enlemesine ikiye ayırın. Orta boy bir tencereye margarin koyup orta ateşte eritin ve eriyince etleri ilave edin. Ara sıra karıştırarak 10 dakika kavurun. Etler pembeleşince soğanı katın. 3 dakika da soğanları sote ettikten sonra tuzunu ve ununu ilave edip karıştırın. Un hafif kavrulunca buke garni ve suyu katın. Ateşin altını kısıp yaklaşık 1 saat ağır ateşte ağzı kapalı olarak pişirin. Bu süre sonunda tencereyi ocaktan alıp buke garniyi ocağa koyun. Patlıcanları yıkayıp iyice kurulayın.

Orta boy bir tavada sıvı yağı kızdırıp patlıcanların her iki yüzlerini de 1’er dakika kızartın. Patlıcanları tavadan alıp süzdürün. Soğuyunca küçük bir güveç veya bir çay fincanı içine artı biçiminde 2’şer dilim halinde yerleştirin. Patlıcanların ortalarına 4-5 parça et koyun. Patlıcanların sarkan kısımlarını etlerin üzerine kapatın. Güveç veya fincanı ters çevirerek kebapları cam tencereye aktarın. Üzerlerine sırasıyla yarım domates ve biberleri yerleştirip bir kürdanla tutturun. Etin piştiği tencerede kalan salçayı kebapların üstüne dökün. Kebapların üstüne bir fırın kağıdı koyarak fırına yerleştirin. 10 dakika sonra kabı fırından çıkartıp islim kebabını sıcak olarak servis yapın.


2981
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.