Mahmure

Yemek

Yemek Tarifleri

Kağıt İçinde Gizli Lezzetler

Kağıt İçinde Gizli Lezzetler

Sağlıklı bir pişirme yöntemi olan ve şık sunumu ile göz dolduran kağıtta pişirme usulü ile hazırlayacağınız et yemeklerinin tadına doyamayacaksınız.

Öncelikle kağıtta pişirmenin birkaç püf noktasını belirtelim:

* Yağlı kağıt ya da alüminyum folyo kullanın.
* Kağıtları eşit büyüklükte kesin.
* Kağıdı paket gibi sarıp katlama yerlerini içe doğru kıvırın.
* Paketleri fırından çıkarınca bir kenarından küçük bir delik açarak buharın çıkmasını sağlayın. Yemeğin kokusunu kaybetmemesi için servis anına kadar kağıdı açmayın.

Kağıtta patatesli balık(
4 Kişilik)

Malzemesi:
Her biri 200 gramlık 4 beyaz etli balık filetosu, 2 kırmızı soğan, 4 patates, 1 çorba kaşığı limon suyu, 5 çorba kaşığı zeytinyağı, Tuz, karabiber, nane

Süsleme için:
Birkaç taze nane yaprağı

Hazırlanışı:
Patatesleri soyup yıkayın ve ince halkalar halinde doğrayın. Kaynar tuzlu suda 2-3 dakika bekletip çıkarın. Soğanları soyup piyazlık doğrayın. Zeytinyağı, limon suyu, nane, tuz ve karabiberi bir kasede karıştırın. Eşit büyüklükteki 4 yağlı kağıdı düz zemine açın. Her birine patates ve soğanların yarısını değişimli olarak dizerek paylaştırın. Balık filetolarını ekleyip etrafına kalan patates ve soğanları yerleştirin. Zeytinyağlı sosu paylaştırıp paket gibi sarın. Ağız kısımlarını sıkıca kapatıp fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. Paketleri servis tabaklarına alıp açın. Sıcak olarak servis yapın.

Kağıtta taze fasulyeli hindi
(4 Kişilik)

Malzemesi:
500 gr hindi kuşbaşı, 200 gr taze fasulye, 10 mantar, 2 diş sarımsak, 2-3 dal maydanoz, 4-5 çorba kaşığı zeytinyağı, Tuz, kekik, kırmızı tozbiber, karabiber

Hazırlanışı:
Fasulyeleri temizleyip ortadan ikiye kesin. 5 dakika kaynar tuzlu suda haşlayıp süzün. Canlı rengini koruması için soğuk sudan geçirin. Mantarları temizleyip küp küp doğrayın. Maydanozu temizleyip kıyın. Sarımsakları soyup ezin. Zeytinyağı, maydanoz, sarımsak, tuz, kekik, kırmızı tozbiber ve karabiberi bir kasede karıştırın. 4 parça yağlı kağıdı düz zemine açıp hindi etini paylaştırın. Fasulye ve mantarları ilave edip zeytinyağlı sosu üzerine gezdirin. Paket gibi sarıp kapatın. Paketleri fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 180 dereceya ayarlı fırında 2o dakika pişirin. Servis tabaklarına alıp açın ve sıcak olarak servis yapın.

Kağıtta sebzeli bonfile
(4 kişilik)

Malzemesi:
Her biri 150 gramlık 4 dana bonfile, 4 kabak, 2 havuç, 3 dal taze soğan, 3 diş sarımsak, 1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu, 5 çorba kaşığı sıvıyağ, 2 dal maydanoz, Tuz, kekik, karabiber

Hazırlanışı:
Kabak ve havuçları temizleyip ince çubuklar halinde doğrayın. Taze soğanları temizleyip doğrayın. Sarımsakları soyup ezin. Limon suyu, limon kabuğu, 4 kaşık sıvıyağı, bir tutam tuz, kekik ve karabiberi bir kasede karıştırın. Kalan 1 kaşık sıvıyağı teflon tavada ısıtıp bonfileleri hafifçe kızartın. 4 parça yağlı kağıdı düz zemine açın. Her birinin ortasına etleri yerleştirin. Üzerine hazırladığınız sebzeleri paylaştırın. Taze soğan, maydanoz yaprakları ve sarımsağı ilave edin. Limonlu karışını üzerine gezdirip paket gibi sarın ve fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Paketleri servis tabağına alıp açın ve sıcak olarak servis yapın.

Taze soğanlı tavuk
(4 kişilik)

Malzemesi:
4 tavuk göğsü fileto, 4 dal taze soğan, 2 domates, 2 sivri biber, 2-3 diş sarımsak, 5 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 limonun suyu, 1'er çay kaşığı pulbiber ve kekik, Tuz

Hazırlanışı:
Sarımsakları soyup ezin. Derin bir kaba alıp limon suyu, sarımsak, kekik, pulbiber ve tuz ekleyerek karıştırın. Tavuk göğüs etlerini bu sosa bulayıp 30 dakika marine edin. Taze soğanları ve sivri biberleri temizleyip ince ince doğrayın. Domatesleri soyup küp küp doğrayın. Tavuk etlerini marinatın içinden süzerek alın. Eşit büyüklükteki yağlı kağıtları düz zemine açın. Her birinin ortasına tavuk etlerini paylaştırın. Soğan, domates ve sivri biberi ilave edin. Paket gibi sarıp ağız kısımlarını sıkıca kapatın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Paketleri servis tabaklarına alıp açın ve sıcak olarak servis yapın.
1825
dahafazlası
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.