Mahmure

Yemek

Yemek Tarifleri

İşte brokolinin leziz versiyonları!

İşte brokolinin leziz versiyonları!

Brokoli sağlığımız için çok önemli olup, farklı lezzeti ile de sofraların vazgeçilmez bir sebzesidir...

İşte brokolinin leziz versiyonları!
Uzmanlar, brokolide havuçtakinden daha fazla beta karoten bulunduğunu söyleyerek, bu sebeple yenilebilecek, suyu içilebilecek en iyi besinlerden biri olduğunu vurguluyorlar. Beta karotenin, güçlü bir kanser savaşçısı olduğunu belirten uzmanlar, yemek borusu, mide, bağırsak kanserleri tehlikesini azalttığını ifade ediyorlar.

Brokoli B1 ve C vitamini ile dolu; yüksek miktarda kalsiyum, kükürt, potasyum ve selenyum maddeleri içeriyor. Mineral ve demir eksikliğini gideren brokolinin vitamin deposu olduğunu bildiren uzmanlar, suyunun havuç veya elma suyu ile karıştırılarak içilmesinin de faydalı olduğunu belirtiyorlar.

Brokolinin çeşitleri, taşıdığı renklere göre de, beyaz başlı, mor başlı ve yeşil başlı çeşit olarak üçe ayrılır. Çiğ ya da pişirilerek tüketilen brokolinin, haşlandığında içerdiği vitaminlerin çoğu kaynayan suya geçeceğinden bu suyu dökmeyip değerlendirmelisiniz. Kalorisi düşük bir sebze olduğundan diyetlerde sıkça yer alan brokoli, dondurularak saklanmaya ve sonradan tüketilmeye de çok uygun.

Brokolinin leziz versiyonları için tıklayın...

1128
dahafazlası
YORUMLAR

haşlanmış brokoli üzerine sarımsaklı yoğurt...kesinlikle deneyin!!!

şafak 14.12.2010 13:03:19
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.