Mahmure

Yemek

Yemek Tarifleri

Etli döğme pilavı

Etli döğme pilavı

Yöresel tatlardan ağızlara layık bir lezzet daha...

erf

Malzemeler:

200 gr nohut
1 kilo dövmelik buğday
200 gr kuşbası et
Bir miktar tuz
Bir miktar katı yağ
Yeteri kadar su.

Hazırlanışı:

Seçilen nohut bir tencere içine konur. Tencerenin yarısına kadar su doldurularak yüksek ateşte kaynatılır. Nohut tam olarak piştikten sonra üzerine tuz ile birlikte dövmelik buğday ilave edilir. İlave edilen malzemeler kaynayana kadar kuşbası haslanır. Haşlanan et ayrı bir tabağa alınır. Diğer tarafta pişen döğmenin altı söndürülür. Bir tava icerisinde yağ eritilerek pilava ilave edilir. Servis tabağına konur. Servis tabağına konan pilavın üzerine kuşbaşı haşlanmış et dökülerek servis yapılır.


2191
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.