Püreli Köfte

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Püreli Köfte
Malzemeler

Köfte için:
300 gr. kıyma, 2 yemek kaşığı domates salçası, 2 adet ortaboy domates, 3 çorba kaşığı margarin, 3 dilim bayat ekmek içi, 1 adet ortaboy kuru soğan, 10-15 sap maydanoz, Karabiber ve tuz, kızartmak için sıvıyağ

Püre için:
6-8 tane patates, su (patatesleri kaynatmak için), 2 kaşık tereyağı, 1 su bardağı süt, tuz, karabiber


Tarif
Kıymanın içine rendelenmiş soğanı, ufalanmış ekmek içini, kıyılmış maydanozu, tuz ve karabiber ekleyerek iyice yoğurun. Avucunuzda 1 parmak kalınlığına şekil verin. Sıvıyağda köfteleri hafif kızartıp peçetenin üzerinde yağını emdirin ve fırın tepsisine dizin. Tavada kalan yağa, kabukları soyulmuş, zar şeklinde doğranmış domatesleri veya sulandırılmış 2 yemek kaşığı Domates salçasını koyup, 2 dakika kavurun ve 1,5-2 bardak su ilave edip kaynatın. Sosu tepsideki köftelerin üzerine dökün. 180 derece fırında 15 dakika pişirin.

Püre tarifi:
Patatesler soyulur, doğranır ve bol suda kaynatılır. Yumuşayan patatesler süzülür, soğumadan içine tereyağı ilave edilir ve ezilir. Süt, tuz ve karabiber eklenir iyice püre haline gelene kadar ezilir.

Servis tabağına püreyi yayın ve köfteleri pürenin üzerine dizip sosundan dökerek servis yapın.


1247
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.