Papaz Yahnisi

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Papaz Yahnisi
Malzemeler
500 gr. dana kuşbaşı, 2 yemek kaşığı Bizimyağ , 30 adet arpacık soğan, 3 adet havuç, 1 yemek kaşığı sirke, 1 çay kaşığı domates salçası, 1 adet kesme şeker, 1 tatlı kaşığı tuz, karabiber

Tarif
• Dana etlerini yıkayıp, Bizimyağ ile birlikte tencreye koyun. • Etler suyunu bırakıp, çekene kadar bekleyin. • Arpacık soğanları temizleyip, içine atın. • Havuçları iri iri doğrayın. • Etlerle birlikte kavurun. • Soğanlar iyice pembeleşmeye başlayınca, sirkeyi, şekeri, tuzu ve karabiberi ekleyin. • Domates salçasını da ilave ettikten sonra, 5 dakika daha karıştırın. • Üzerini örtecek kadar su koyun. • Kısık ateşte, etler yumuşayana kadar pişirin.

Not
Sirke, soğanların hem dağılmasını önler hem de daha parlak görünmelerini sağlar. Etin taze olup olmadığını anlamak için de şunlara dikkat etmelisiniz; parlak olması, hoş ve yumuşak kokması, ince dokulu olması ve yağ liflerinin görülmesi.

1212
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.