Felisya Soslu Nuar

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Felisya Soslu Nuar
Malzemeler
Nuar (etin bir parçasıdır. Kasaplar bilir) veya Rozbif (bütün bonfile) bütün olarak pişirilip, soğumaya bırakılacak.

Tarif
• Eti pişirmek için öncelikle, sıvıyağda eti çevire çevire 10-15 dakika kızartalım.
• Sonra fırın tepsisine yerleştirip, en az 1 saat orta ısıda pişirelim.
• Ya da kızarttıktan sonra az su ilavesiyle ağzı kapaklı tencerede 1 saat kadar pişirin.
• Sos malzemelerinin hepsini bir mutfak robotuna aktaralım ve iyice çekerek, püre haline getirelim.
• Eğer çok katı olursa bir miktar daha zeytinyağı ekleyebiliriz.
• Öte yandan fırında ya da ateşte pişirip, soğuttuğumuz nuar ya da rozbifi dilimleyip, servis tabağına dizelim.
• Üzerine de bu lezzetli, orijinal sosu gezdirip, servise sunalım.


Sos Malzemesi
Felisya sosu için: 1 demet maydanoz (ayıklanmış) 5-6 adet ançuez 4 diş sarmısak (dövülecek) 2 dilim bayat ekmek (kabukları çıkarılacak, iç kısmı kullanılacak) 2 adet orta boy salatalık turşusu (ince dilimlenecek) 2 adet haşlanmış katı yumurta 1 su bardağı zeytinyağı 3 yemek kaşığı sirke 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber

680
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.