Büryan

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Büryan
Malzemeler
1 kg. iri doğranmış dana eti, 3 adet kuru soğan, 2 su bardağı pirinç, 3 yemek kaşığı margarin , 2 yemek kaşığı sıvıyağ, karabiber, tuz

Tarif
• Pirinci ılık tuzlu suda bekletin.
• Tencerede ince kıyılmış soğanla birlikte eti kavurun.
• Et suyunu bırakıp çekince karabiber, tuz ve 6 bardak su ilave edin.
• Et pişince önce suyu süzülmüş pirinci tepsiye yayın.
• Üstüne eti boca edin.
• Pirincin etle karışmasını sağladıktan sonra 150 derecelik fırında 40 dakika pişirin.
• Sıvıyağı kızdırıp, pilavın üstüne döküp, servis yapın.


1184
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.