Bulgurlu tavuk dolması

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Bulgurlu tavuk dolması
Malzemeler
1 bütün tavuk
3 su bardağı pilavlık bulgur
1 su bardağı tavuk suyu
2 domates
1 soğan
Margarin
Tuz ve su


Tarif
Soğanın birini ve havucu soyuyoruz, doğruyoruz. Tavuğu yıkıyoruz, içine soğanı ve havucu dolduruyoruz. Tavuğun kanat ve ayak kısımlarına paralel olarak çöp şiş geçirip fırın tepsisine alıyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişiriyoruz.
Pilavı hazırlamak için, soğanı ve kabuğu soyulmuş domatesi doğruyoruz. Tencerede margarini eritiyoruz. Soğanı ilave edip kavuruyoruz. Bulguru ve tuzunu ekleyip karıştırıyoruz. Domatesini de ilave ediyoruz ve kavuruyoruz. Son olarak sıcak suyunu ekleyip, kapağını kapatıyoruz. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirip, altını kapatıyoruz. Pilav dinlendikten sonra servis tabağına döküyoruz. Üzerine de pişen tavuğu oturtarak servis ediyoruz.


2264
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.