Bulgur Pilavlı Yahni

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Bulgur Pilavlı Yahni
Malzemeler
1 kg. kuzu akciğeri 6 diş sarmısak 4 adet kuru soğan 4 adet yeşil biber 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 yemek kaşığı margarin Karabiber Tuz Bulgur pilavı için: 2 su bardağı bulgur 1 adet kuru soğan 1 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı margarin Karabiber Tuz

Tarif
• Zar şeklinde doğradığınız soğanları margarinle pembeleşene kadar kavurun.
• Domates salçası ilave edip 2-3 dakika karıştırın.
• Üstüne bulgurları atıp 4-5 dakika kavurun.
• Karabiber, tuz ve 3 bardak su koyup kısık ateşte pişirin.
• Kuzu akciğerini zar şeklinde doğrayın, yıkayıp süzün.
• Tencereye 1 kaşık margarin ve ciğerleri atın, suyunu bırakıp çekene kadar bekleyin.
• İçine yarım ay şeklinde doğranmış soğanları ilave edip kavurun.
• Salça, ezilmiş sarmısak, karabiber ve tuz atıp karıştırın.
• İnce doğradığınız yeşil biberleri de ilave edip üstünü kapatacak kadar su koyun, 40 dakika pişirin.
• Bulgur pilavıyla servis yapın.
• Yemekçinin notu: Yahniye böbrek, karaciğer ve yürek de koyabilirsiniz.


Not
Yemekçinin notu: Yahniye böbrek, karaciğer ve yürek de koyabilirsiniz.

1030
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.