Muska Pırasa

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Muska Pırasa
Malzemeler
1 kg. pırasa 1 bardak pirinç 4 adet kuru soğan 1 bardak zeytinyağı 3 yemek kaşığı kuş üzümü 2 yemek kaşığı dereotu (kıyılmış) 2 yemek kaşığı yeşil soğan (kıyılmış) 1 tatlı kaşığı tarçın 6 adet kesme şeker 1 adet limonun suyu 3 bardak su 1 tatlı kaşığı dolma baharı (yenibahar) 1 çay kaşığı karabiber Tuz

Tarif
• Pırasaları bıçakla uzunlamasına kesin.
• Kaynamış tuzlu suda haşlayın.
• Uzun şeritler elde edin.
• Şeritleri 20 cm. boyunda kesip, dolma için hazırlayın.
• Pirinci yıkayıp, tuzlu suda bekletin.
• Kuş üzümlerini temizleyip, soğuk suda bekletin.
• Zeytinyağında ufak zar şeklinde doğranmış soğanları kavurun.
• Pirinci süzün.
• Soğanlarla birlikte 10-15 dakika kavurun.
• Altını kısın.
• Kuş üzümü, yeşil soğan, tarçın, kesme şeker, limon suyu, tuz ve karabiberi ekleyin.
• Üzerine 1 bardak su koyun.
• Kısık ateşte suyunu çektirin.
• Altını söndürüp, yenibaharını atıp, karıştırın.
• Dereotunu içine doğrayın.
• Şeritlerden bir tanesinin ucuna dolma içinden koyun.
• Üçgen şeklinde sarın.
• Dolmaları tencereye dizin.
• 2 bardak su ile 8 yemek kaşığı zeytinyağı ilave edin.
• Dolmaların üzerini kapakla kapatın.
• Kısık ateşte 20 dakika pişirin.
• Soğuk servis yapın.


1710
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.