Güllaç

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Güllaç
Malzemeler
Malzemeler: 10 adet güllaç yufkası 1,5 litre süt 3 su bardağı toz şeker 1 paket şekerli vanilin Süslemek için: nar taneleri file badem file şam fıstığı kiraz şekerlemesi (her dilim için 1 adet)

Tarif
Yapılışı: Süt, şeker ve vanilyayı orta boy bir tencerede karıştırarak kaynatın. Geniş bir tepsiye (ben fırın tepsimi kullandım) bir güllaç yaprağını parlak kısmı üste gelecek şekilde koyun. Yufkanın üzerine 1-2 kepçe ılınmış sütü yufkanın her yanı ıslanana kadar gezdirin, tüm yufkalar bitene kadar aynı işlemi yapın. Sadece 5.yufkaya yani güllaçın tam ortasına geldiğinizde ıslattığınız yufkanın üzerine bolca file badem serpin. Kalan sütü en üstteki yaprağın üzerine dökün. Güllacı bir gece önceden yapıp süslemeden buzdolabında bekletin. Servis yapmakadan 2-3 saat önce dolaptan çıkartın ve dilimledikten sonra nar, şam fıstığı ve şekerleme ile süsleyerek servis yapın.

572
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.