Ballı Kuymak

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Ballı Kuymak
Malzemeler
250 gr katı yağ 1 çay bardağı sıvıyağ 4,5 su bardağı un 1 kahve fincanı su 1 tatlı kaşığı tuz Süzme bal veya şerbet (limonsuz)

Tarif
• Geniş bir tavaya yağ koyulur, eriyince sıvıyağ da katılır.
• Un karıştıralarak yağın üzerine ilave edilerek helva gibi kavrulmaya devam edilir.
• Kavrulan yağlı unun üzeri yağlanmaya başlayınca, içinde tuz eritilmiş su ilave edilerek, tekrar kavrulur (katı bir boza kıvamına gelinceye kadar).
• Servis tabağına yayılır, ılıyınca üzerine bal veya şerbet dökülür ve servise sunulur.


777
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.