Bakla Fava

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Bakla Fava
Malzemeler
1/2 kg bakla içi (kuru bakla) 1 su bardağı (200 ml civarında) natürel sızma zeytinyağı 3 adet soğan 5 su bardağı su 1/2 çorba kaşığı şeker Tuz Dereotu Limon

Tarif
Soğanlar piyazlık doğranıp zeytinyağında hafifçe kavrulur ve su ilave edilerek kaynamaya bırakılır. Su kaynadıktan sonra akşamdan ıslatılmış bakla içine koyulur. Tuz ve şeker ilave edilerek pişirilir, gerekirse biraz daha sıcak su ilave edilir, piştikten sonra baklalar kevgirden geçirilip püre haline getirilir. Bu arada 1 çorba kaşığı doğranmış dereotu eklenir, servis tabağına koyulur, üzerine zeytinyağı ve limon ilave edilip, dereotu ile süslenir. Not: Favayı ateşten indirdikten sonra dereotlarını eklerseniz daha yeşil ve güzel gözükecektir.

791
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.